Terug naar het projectenoverzicht

Project

Aanleg Raadhuisplein Emmen

Opdrachtgevever

Gemeente Emmen

Aanneemsom

€ 8.000.000,-

Periode

2015

Regio

Drenthe

Uitvoering van werkzaamheden

Een veelbesproken plein, van circa 2,5 hectare groot en bouwkosten van zo’n 8 miljoen euro. Een bijzonder plein, waar herinneringen gemaakt worden, huldigingen plaatsvinden en bezoekers zich goed vermaken. Avitec (toen nog Hoornstra) nam de bouw van dit plein aan als combinatiewerk met Hemmen Wegenbouw.

208.000 natuurstenen
Voor iedereen een bijzondere ervaring, een plein als deze leg je immers niet alle dagen aan.  In het plein zitten maar liefst 208.000 natuurstenen tegels verwerkt. In totaal zijn er ongeveer 46.000 manuren besteed aan de aanleg van het Raadhuisplein. Dit komt overeen met ca. 25 manjaren.

Twaalf kilometer kabels en leidingen
Om de bijzondere lichttechniek aan te kunnen sturen werd er gebruik gemaakt van ongeveer 12 kilometer aan kabels en leidingen. Deze zijn nodig om ervoor te zorgen dat de verlichting op ieder gewenst moment van kleur kan veranderen en om de verlichting in de waterpartijen aan te sturen. Alleen in het water zitten al 380 ledlampjes verwerkt. Het Raadhuisplein kan in iedere kleur worden verlicht. Ruim 400.000 liter water is er nodig voor de waterpartijen, waarbij het water constant gereinigd wordt. Met man en macht is er gewerkt aan één van de mooiste pleinen in de regio. Het resultaat mag er zijn.

Aanbesteding, nieuw bouwteam of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Samen komen we tot de beste oplossingen!

Contact opnemen
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    Constante controle in elke fase
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    Partner in het hele proces
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    We starten met een goed gesprek