Terug naar het projectenoverzicht

Project

Verbreden fietstracé VAM Wijster

Werkzaamheden verbreden fietstracé VAM-berg.

 • Grondwerk t.b.v. verbreding
 • Asfalteren

Maandag 17 mei 2021 zijn aannemers Avitec en NTP gestart met het verbreden van de werkweg aan de oostzijde van de vuilstort. Attero heeft hiervoor opdracht gegeven in samenwerking met de provincie Drenthe. Doel van de reconstructie is om ca. 1,1 km werkweg te verbeteren en te verbreden zodat het fietsparcours aantrekkelijker wordt voor nationale en internationale wedstrijden, zoals het komende NK Wielrennen op de weg.

De wegverbreding naar 6.00 mtr. maakt het mogelijk dat bij dergelijke wedstrijden auto’s van de wedstrijdorganisatie en volgauto’s veilig en beter
kunnen inhalen. Daarnaast wordt de afwatering verbetert, de haakse bochten en de wildroosters in dit deel eruit gehaald, om ook zo de veiligheid te vergroten. Het tracé wordt ook deels opgehoogd om straks in 2022 goed aan te kunnen sluiten op de nieuwe klimroute naar het Dak van Drenthe.

De werkzaamheden zullen uiterlijk in de eerste week van juni afgerond worden om tijdig klaar te zijn voor de voorbereidingen van het komende NK op 18,19 en 20 juni. De VAM-berg zal gedurende deze periode gedeeltelijk open blijven voor publiek. De toegang vanaf Parkeren-Zuid is tijdelijk afgesloten.


#Dakvandrenthe #VAM #NKWielrennen

Aanbesteding, nieuw bouwteam of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Samen komen we tot de beste oplossingen!

Contact opnemen
 • KWALITEITEN VAN AVITEC

  Constante controle in elke fase
 • KWALITEITEN VAN AVITEC

  Partner in het hele proces
 • KWALITEITEN VAN AVITEC

  We starten met een goed gesprek