Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Realisatie zonnepark Vloeivelden Hollandia begonnen

Solarfields en Avitec zijn onlangs gestart met de realisatie van zonnepark Vloeivelden Hollandia. Een bijzonder project vanwege de uiteindelijke dubbel bestemming van de percelen. Naast duurzame energieproductie middels het te realiseren zonnepark, blijven de percelen in gebruik bij Avebe als waterbuffer voor haar productielocatie Gasselternijveen. De tarragrond welke vanuit het productieproces van Avebe overblijft, wordt eveneens binnnen het zonnepark duurzaam herbestemt in een landschappelijke grondwal. 

Ben Timmermans van Avitec; Wensen vanuit de omgeving voor een landschappelijke inpassing van het zonnepark en wensen van Avebe voor blijvend gebruik van de percelen en een duurzame oplossing voor de tarragrond, zijn mooi samen gebracht in dit project.

Projectlocatie;

Rondom het zonnepark is een dijklichaam aanwezig waardoor het zonnepark volledig uit het zicht van de omgeving wordt gerealiseerd. Omdat de zonnepanelen op een constructie boven het maaiveld worden geplaatst, zal hieronder gewoon gras blijven groeien en kan onder de zonnepanelen water worden opgeslagen.

Starthandeling;

Hoofdaannemer IB Vogt is gestart met het aanbrengen van de bekabeling. Hierna zal er gestart worden met het aanbrengen van de constructie. Om dit te vieren verricht Wethouder Freek Buijtelaar samen gedeputeerde Tjisse Stelpstra op donderdagmiddag 12 maart, om 14.30 uur, de symbolische eerste handeling op het zonnepark.

Het zonnepark;

Zonnepark Hollandia beslaat met ca 300.000 panelen een oppervlakte van bijna 100 hectare. Verwachting is dat het zonnepark vanaf eind november stroom levert aan ongeveer 35.000 huishoudens op jaarbasis.

Henk Groenewold van Solarfields; Het zonnepark is een technisch hoogstaand ontwerp, waarbij rekening is gehouden met de wensen van het naastgelegen Astron/Lofar, dat haar onderzoek zo kan ongestoord kan blijven voortzetten. 

Avitec;

Avitec is een innovatief, maatschappelijk betrokken en duurzaam bedrijf dat alle disciplines binnen civiele projecten beheerst; van ontwerp, uitvoering en recycling tot en met beheer en onderhoud. Avitec wil met dit zonnepark haar duurzame beleid en electrificatie van haar machinepark verder uitbouwen. 

Solarfields;

Solarfields is een ervaren ontwikkelaar van grootschalige zonneparken en zonnesystemen. Solarfields ontwikkelt eigen projecten en biedt ondersteuning bij de realisatie van projecten van anderen. Inmiddels heeft het bedrijf al meerdere projecten gerealiseerd. Ook dit jaar staan er een groot aantal projecten gepland voor uitvoering.

Lees ook de nieuwsitems van RTV Drenthe en het Dagblad van het Noorden.

Advies & techniek en Infra & milieu

Projecten

Bekijk alle lopende of afgeronde projecten.

Aanbesteding, nieuw bouwteam of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Samen komen we tot de beste oplossingen!

Contact opnemen
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    Constante controle in elke fase
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    Partner in het hele proces
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    We starten met een goed gesprek