Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Avitec Bouwvrouw – Janita Suk

Avitec #Bouwvrouw – Janita Suk

In september 2021 stapte Janita voor het eerst het kantoor van Avitec binnen. Tijdens haar stage en aansluitende afstudeeropdracht draaide ze mee op verschillende afdelingen. Hierdoor deed ze veel praktijkervaring op en leerde ze alle facetten van het werken in de Infra kennen. Na haar afstuderen vorig jaar ging ze aan de slag als Assistent-Projectleider, inmiddels met een vaste aanstelling en niet meer weg te denken uit het team!   

Ontwikkeling  

Janita is erg leergierig en wil alles weten van ons mooie vak. Na haar stage liep ze op eigen initiatief een aantal weken mee in de uitvoering. Die ervaring helpt haar in haar werk als projectleider.
Rioolbuizen leggen, assisteren bij straatwerk, Janita draaide haar hand er niet voor om. “Door zelf te ervaren waar onze collega grondwerkers en straatmakers in de praktijk tegenaan lopen kan ik vanuit mijn werk als projectleider nu beter meedenken. Ik heb veel baat bij de ervaring die ik buiten opdeed!”. Collega’s waarderen het dat Janita geïnteresseerd is en gemotiveerd is om te leren, door haar open houding zijn ze graag bereid haar te helpen. “Als bouwvrouw in een mannenwereld heb je ook een streepje voor, je ziet langzaamaan dat meer vrouwen voor een technische studierichting kiezen. Ik zou zeggen; doen! Het is zo’n mooi en breed vakgebied, ik ben blij dat ik deze richting heb gekozen”.

Omgevingsmanagement

“Binnen Avitec krijg ik veel ruimte en kansen om mezelf te ontwikkelen. Onlangs heb ik een cursus Omgevingsmanagement gedaan en op dit moment ben ik bij twee projecten betrokken in de rol van omgevingsmanager. Het geeft veel voldoening dat ik op dit vlak een belangrijke bijdrage kan leveren aan projecten en meer body kan geven aan de Plannen van Aanpak. Ik ben erg blij met de mogelijkheid om bij te leren naast mijn werk. Het geeft niet alleen mij meer mogelijkheden maar ik kan het team ook beter ondersteunen door een specifieke studie als deze”.

Toekomst  

“Ik zie de toekomst binnen Avitec erg rooskleurig! Ik kijk uit naar nieuwe projecten die op mijn pad komen, ervaringen die ik zal opdoen en ik voel dat ik nog erg kan groeien in mijn functie en rol als Omgevingsmanager”.

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Bouwend Nederland zet in aanloop naar deze dag bouwvrouwen in het zonnetje en geven daarmee het imago in de sector een boost onder vrouwelijk Nederland. Avitec is trots op haar team, met alle medewerkers, mannen en vrouwen, Nederlands en anderstalig!

Advies & techniek en Infra & milieu

Projecten

Bekijk alle lopende of afgeronde projecten.

Aanbesteding, nieuw bouwteam of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Samen komen we tot de beste oplossingen!

Contact opnemen
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    Constante controle in elke fase
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    Partner in het hele proces
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    We starten met een goed gesprek