Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Nieuwe elektrische vrachtwagen in gebruik genomen

Vandaag werd de nieuwe elektrische vrachtwagen afgeleverd bij Avitec in Nieuw-Buinen. We blijven verduurzamen en innoveren waar dat mogelijk is!

De Volvo FE 6×2 is 100% elektrisch. Ook de kraan en kipper worden elektrisch aangedreven vanuit het batterijpakket van de truck, waardoor deze combinatie geheel fossielvrij functioneert.

Het laadvermogen van de truck is ruim 10 ton en door zijn gestuurde naloop-as is de truck goed manoeuvreerbaar bij bijvoorbeeld binnenstedelijk werk.

Een ander groot voordeel voor de chauffeur (en omwonenden van projecten) is dat het geluidsniveau van de truck zeer laag is. De elektrische vrachtwagen wordt direct ingezet en getest op project “Herinrichting Grote Markt Groningen”.

We zetten al langere tijd in op verduurzaming van materieel maar ook het verduurzamen en duurzamer inzetten van andere zaken. Hierdoor zijn we al enige jaren gecertificeerd volgende de normen van de CO2 prestatieladder niveau 5. De energietransitie staat wereldwijd hoog op de agenda. Wij zijn blij dat de verduurzaming ook in de infrastructurele sector steeds beter wordt en innoveert.

Met dank aan Nijwa! Nijwa is officieel dealer van Volvo Trucks en Renault Trucks en bedrijfswagens in Noord- en Oost-Nederland.

Advies & techniek en Infra & milieu

Projecten

Bekijk alle lopende of afgeronde projecten.

Aanbesteding, nieuw bouwteam of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Samen komen we tot de beste oplossingen!

Contact opnemen
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    Constante controle in elke fase
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    Partner in het hele proces
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    We starten met een goed gesprek