Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Avitec neemt unieke elektrische kraan in ontvangst

Vanochtend werd de nieuwe volledig elektrisch rupskraan de Limach E140.1 afgeleverd bij Avitec in Nieuw-Buinen. Wethouder Hartsuiker van gemeente Borger-Odoorn en Goitzen Veenstra van Koninklijke Bouwend Nederland waren aanwezig om de kraan symbolisch te verwelkomen. De rupskraan dat volledig op maat werd geproduceerd bevat unieke aspecten.

De 14 tons rupskraan kan een volledige werkdag kan draaien op accu’s. Daarbij kan de machine, als eerste in Nederland, door het gepatenteerde geïntrigeerde accuwisselsysteem, zelf zijn accu’s wisselen. Hierdoor is er geen ander materieel nodig om deze accu’s te wisselen, wat bij de meeste andere machines wel het geval is. Niet eerder was er een kraan in deze categorie met deze mogelijkheden.

Doordat de accu’s demontabel en mobiel zijn, kunnen deze bijvoorbeeld aan het einde van de werkdag worden meegenomen. De machine zelf kan op het projectterrein blijven, wat het transport van de rupskraan overbodig maakt.  

Een ander bijzonder element van het accuwisselsysteem, is dat er gewerkt en tegelijkertijd geladen kan worden. De machine zou hiermee gevoed kunnen worden middels zonnepanelen, waarbij de geproduceerde stroom de accu’s kan opladen. Dit biedt mogelijkheden in de energietransitie door zelfvoorzienend met groene stroom te werken. Een innovatief systeem, voor de toekomst gemaakt!

Advies & techniek en Infra & milieu

Projecten

Bekijk alle lopende of afgeronde projecten.

Aanbesteding, nieuw bouwteam of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Samen komen we tot de beste oplossingen!

Contact opnemen
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    Constante controle in elke fase
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    Partner in het hele proces
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    We starten met een goed gesprek