Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Avitec vervangt gele stenen binnenstad Groningen emissievrij

2 juli 2019

Op maandag 1 juli is gestart met het vervangen van de kenmerkende gele stenen in de binnenstad van Groningen.

Wethouder duurzaamheid Glimina Chakor voerde hiervoor de starthandeling uit. Avitec infra & milieu voert dit project volledig emissievrij uit. Dit houdt in dat zowel het gereedschap als de machines geen CO2 uitstoten. Het is voor het eerst in Nederland dat een klus van deze omvang volledig emissievrij wordt uitgevoerd.

5 jaar

Het totale gebied van circa 90.000 m2 gele stenen wordt de komende 5 jaar vervangen door een steen die getest is op betere stroefheid. Hiervan wordt circa 25.000-30.000 m2 meegenomen in andere nog uit te voeren werkzaamheden in de binnenstad. Het vervangen van de circa 55.000-60.000 m2 is voor de duur van twee jaar aanbesteed aan aannemer Avitec. De geraamde uitvoeringskosten zijn circa €1.500.000,-

Doel

Duurzaamheid is een van de vijf doelen in het Groningse aanbestedingsbeleid. Avitec heeft voor deze klus haar volledige inventaris duurzaam ingekocht. Alle apparaten zijn elektrisch en worden ’s nachts in het depot met groene stroom opgeladen. Daarnaast rijdt de vrachtwagen die het bedrijf inkocht op HVO brandstof.

Social Return

Daarnaast wordt door Avitec veel aandacht besteed aan het inzetten van Social Return, waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden ingehuurd. Naast duurzaamheid is het toepassen van Social Return een voorwaarde in het Groningse aanbestedingsbeleid.

Advies & techniek en Infra & milieu

Projecten

Bekijk alle lopende of afgeronde projecten.

Aanbesteding, nieuw bouwteam of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Samen komen we tot de beste oplossingen!

Contact opnemen
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    Constante controle in elke fase
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    Partner in het hele proces
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    We starten met een goed gesprek