Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Dag van de Bouw

Verken de Wonderen van de Bouwsector op de Grote Markt in Groningen!

Op zaterdag 17 juni 2023 wordt de jaarlijkse “Dag van de Bouw” georganiseerd, een evenement dat iedereen de mogelijkheid biedt om de fascinerende wereld van de bouwsector te verkennen. Iedereen is van harte uitgenodigd om op de Grote Markt Groningen de infrastructurele sector te beleven. Graaf je eigen archeologische vondsten uit de Grote Markt of bestuur een elektrische kraan! Genoeg te beleven voor jong & oud.

Op de Grote Markt in Groningen wordt in opdracht van de Gemeente Groningen, hard gewerkt aan de herinrichting van het plein. Op het plein middenin het stadscentrum komt een mix van commerciële- en openbare zitplekken, speelplekken, een waterbassin en meer groen. De grijze keitjes, waaruit het plein op dit moment bestaat, worden hergebruikt, daarnaast wordt rode steen gelegd. In totaal zo’n 20.000 m2 aan klinkers. Ook de ondergrondse infrastructuur wordt aangepakt, waaronder de vervanging van de riolering.

Zelf beleven en doen

Tijdens de Dag van de Bouw kun je op de Grote Markt zelf van alles beleven! Bekijk in het minimuseum de archeologische vondsten én beleef zelf wat archeologie en werken in de bouw inhoudt. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen zelf aan de slag als archeoloog, door zelf te graven naar de geschiedenis op de Grote Markt. Ook voor de oudere jeugd en volwassenen is er voldoende te beleven, leg bijvoorbeeld het parcours af op de elektrische minikraan, kom alle bijzonderheden te weten tijdens één van de rondleidingen en neem kijkje nemen in de elektrische vrachtwagen van Avitec.

Kortom: Een dag vol belevenissen! De Dag van de Bouw op de Grote Markt wordt geopend door wethouder Rik van Niejenhuis. Mis deze unieke kans niet om de wonderen van de bouwsector te ontdekken tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni 2023 van 10.00-14.00 uur op de Grote Markt in Groningen.

De Dag van de Bouw is een initiatief dat in heel Nederland wordt ondersteund door brancheverenigingen, bouwbedrijven, overheidsinstanties en vakbonden. Het doel is om het grote publiek kennis te laten maken met de vele facetten van de bouwsector en het belang van bouwprojecten voor onze samenleving te benadrukken.

Advies & techniek en Infra & milieu

Projecten

Bekijk alle lopende of afgeronde projecten.

Aanbesteding, nieuw bouwteam of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Samen komen we tot de beste oplossingen!

Contact opnemen
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    Constante controle in elke fase
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    Partner in het hele proces
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    We starten met een goed gesprek