Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Avitec Academy

“Wat is er nou mooier en waardevoller dan de nieuwe generatie straatmakers en grondwerkers de fijne kneepjes van het vak leren?”, aldus collega werkvoorbereider Harry Krol. Zijn kantoor in Nieuw-Buinen heeft hij voor een aantal weken verruild voor het buitenterrein en theorielokaal op het oude Philipsterrein in Stadskanaal. Onlangs is onze Avitec Academy (winterscholing) voor het vierde jaar op rij van start gegaan. Door de sneeuwval en kou iets later dan gepland maar de afgelopen twee weken is er flink geoefend en zijn de eerste resultaten zichtbaar. De jongens vertellen enthousiast over hun werk;

“Ik leer hier voor mijn gevoel in één week tijd meer dan in een half jaar op school, zo vertelt Nick Bolk (BBL-leerling opperman bestratingen). Op de vraag wat het verschil is zegt hij; “Op school krijgen we veel theorie, hier juist voornamelijk praktijkopdrachten. Het op de juiste manier aanleggen van een molgoot, verplaatsen van een breekpunt, hoeveel afschot er in het straatwerk moet, door het zelf te doen én ook fouten te maken leer ik veel”.

Er zijn binnen Avitec aantal collega’s met een leermeesterdiploma. Zij begeleiden de leerlingen op de projecten en draaien waar mogelijk ook mee bij de winterscholing. Voor de collega’s geeft het voldoening om de jonge garde iets te leren, maar er teveel bovenop zitten doen ze niet. Juist door leerlingen zelf te laten ontdekken, ervaren en samen te laten werken, leren ze het meest. En gaat er toch iets fout? Dan is er voldoende begeleiding, wordt er uitleg gegeven en wordt de opdracht nogmaals uitgevoerd om het volledig onder de knie te krijgen. Er is hier alle tijd, aandacht en ruimte om te leren, waar dit op de projectlocaties nog weleens lastig is door tijdsdruk. Bovendien leren ze ook van elkaar en kunnen ze samen de theorieopdrachten voor school maken.

De afgelopen twee weken is er gewerkt aan een invalide oprit en 2 parkeerplaatsen met laadpunten. Dit ter uitbreiding van het terrein en zijn dus echte opdrachten waar straks gebruik van wordt gemaakt. Naast de praktijkopdrachten zijn er vaste onderdelen zoals het controleren van olie en brandstof, het uitvoeren van wegafzettingen en ook de theoretische kennis wordt bijgeschoold.
De winterscholing loopt door tot eind februari waarna de jongens de opgedane kennis op de projecten zullen inzetten en ze zich verder kunnen ontwikkelen als vakmannen. Aan het talent en enthousiasme zal het zeker niet liggen!

Advies & techniek en Infra & milieu

Projecten

Bekijk alle lopende of afgeronde projecten.

Aanbesteding, nieuw bouwteam of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Samen komen we tot de beste oplossingen!

Contact opnemen
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    Constante controle in elke fase
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    Partner in het hele proces
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    We starten met een goed gesprek