Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Wijziging binnen de Avitec Groep

Nieuwe eigenaren, hetzelfde DNA

Vorige week hebben Ben Timmermans en collega Arjan Naaijer het personeel van Avitec geïnformeerd over de overname van hun aandelen door 5 collega’s die al lange tijd werkzaam zijn binnen Avitec. De overname heeft betrekking op Avitec Infra & Milieu, Avitec Groen en Milieuplus. “Hoewel ik er volledig achter sta is dit toch best een emotioneel moment”, aldus Ben Timmermans. 

Ben is sinds 1998 in verschillende rollen als (mede) eigenaar werkzaam geweest bij eerst Hoornstra en vanaf 2019, na de naamswijziging, Avitec. Het bedrijf heeft sinds de naamswijziging naar Avitec haar activiteiten verbreed en geprofessionaliseerd. “De afgelopen jaren hebben wij samen enorme stappen gezet, ons personeelsbestand en machinepark uitgebreid en onze kennis op het gebied van duurzaamheid en emissievrij werken vergroot. We hebben samen mooie en prestigieuze projecten gerealiseerd waar ik erg trots op ben. Voor mij is het dan ook het belangrijkste dat mijn “kindje” Avitec met dezelfde normen en waarden wordt voorgezet en we dezelfde platte organisatiestructuur behouden. Ons aansluiten bij een groot bedrijf was daarom ook een no-go. Er diende zich nu een kans aan om Avitec over te dragen aan de nieuwe generatie. Een groep enthousiaste collega’s die met veel energie het bedrijf in zijn huidige vorm en samenwerking willen voortzetten en verder gaan bouwen aan de toekomst”.      

Als voormalig eigenaar blijft Ben nauw betrokken bij Avitec. Hij zal in de rol van adviseur het huidige managementteam blijven adviseren. “Ik zal mijn werkzaamheden voor Avitec blijven voorzetten op het gebied van commercie/kostendeskundige en als aanjager-innovator van deze mooie club. Daarnaast richt ik me onder andere op de verdere ontwikkeling van het waterstofproject op het terrein van Avitec als duurzaam verlengstuk voor de Avitec Groep. Deze beslissing heb ik genomen omdat mijn rol als eindverantwoordelijke niet langer te combineren is met mijn andere activiteiten op het gebied van duurzame energieprojecten zoals zon en waterstof, innovaties en projectontwikkeling. Het is voor mij emotioneel een moeilijk besluit, maar rationeel weet ik dat deze beslissing voor mij maar ook voor Avitec het beste is!”. 

De dagelijkse leiding ligt nu in handen van Arjan Ensink en Gerwin Stoeten. Voor het bedrijf en haar personeel verandert er niks. “We zetten het bedrijf voort zoals we dat samen hebben opgebouwd met het DNA van een familiebedrijf. De huidige koers en bedrijfsvoering wordt door ons verder voortgezet, gericht op de continuïteit van alle bedrijfsonderdelen en het verder bouwen aan de toekomst!”  

Advies & techniek en Infra & milieu

Projecten

Bekijk alle lopende of afgeronde projecten.

Aanbesteding, nieuw bouwteam of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Samen komen we tot de beste oplossingen!

Contact opnemen
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    Constante controle in elke fase
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    Partner in het hele proces
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    We starten met een goed gesprek