Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Open Energie Dag Nederland

Nieuw Buinen – Op 21 mei heeft Koning Willem Alexander zonnepark Vloeivelden Hollandia geopend. Het zonnepark Vloeivelden Hollandia is het grootste zonnepark van Nederland en op 11 september van 10.00-14.00 uur opengesteld voor publiek tijdens de eerste Open Energie Dag van Nederland!

Treed in de voetsporen van de Koning en loop letterlijk tussen de panelen, over het water tijdens de Open Energie Dag op 11 september. Het terrein is opengesteld van 10.00 – 14.00 uur, ingang middels Zuiderdiep 34 te Nieuw Buinen. Wij vertellen graag over dit unieke park en geven deze dag rondleidingen aan de bezoekers tussen de panelen.

Dit zonnepark is één van de weinige in Nederland die een dubbel gebruik van de percelen laat zien. Naast het zonnepark worden de percelen ook gebruikt voor de opslag van (afval)water van de aardappelmeelfabriek Avebe. De percelen welke als zonnepark worden ingericht waren reeds in gebruik als waterbassins voor de aardappelmeelfabriek. Daarbij wordt overtollige grond vanuit het productieproces van Avebe (tarragrond) welke niet als “schone” grond in de openbare ruimte en civiele projecten mag worden hergebruikt, wordt rondom het zonnepark verwerkt in een landschappelijke grondwal.

Voor het zonnepark was een aansluiting op het elektriciteitsnet niet mogelijk. Om dit zo breed gedragen project toch te kunnen realiseren, hebben we een innovatieve oplossing bedacht middels een aansluiting op het lokaal Gesloten Distributie Systeem van de aardappelmeelfabriek Avebe. Door deze oplossing optimaliseren we het gebruik van bestaande infrastructuur en netcapaciteit.

Naast deze unieke aspecten zijn er nog een paar bijzonderheden. Zo kon het park gerealiseerd worden met 0-zienswijzen en stoot deze minder straling uit als 1 mobiele telefoon. Dit alles in verband met het dichtbij gelegen Astron Lofar.

Unieke kans om het grootste zonnepark van Nederland te bezoeken!

Voor meer informatie en andere projecten kijk op: www.daarkrijgjeenergievan.nl

Advies & techniek en Infra & milieu

Projecten

Bekijk alle lopende of afgeronde projecten.

Aanbesteding, nieuw bouwteam of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Samen komen we tot de beste oplossingen!

Contact opnemen
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    Constante controle in elke fase
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    Partner in het hele proces
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    We starten met een goed gesprek