Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Groningse fietsbrug krijgt tweede leven in Drenthe

Een voormalig Groningse fietsbrug krijgt een tweede leven in Drenthe. Een mooi initiatief voor duurzaam hergebruik in de bouw. De nieuwe bestemming is gevonden bij de aansluiting van de N34 bij Klijndijk. Fietsers krijgen met de brug een eigen veilige oversteek over de N34.
 
De provincies Groningen en Drenthe zetten in op duurzaamheid en innovatie bij wegenprojecten en zoeken daarin de samenwerking. Daarom plaatsten gedeputeerden Fleur Gräper-van Koolwijk (Groningen) en Nelleke Vedelaar (Drenthe) vandaag samen de brug op zijn nieuwe plek, in aanwezigheid van wethouder Nynke Houwing (Borger-Odoorn). De drie bestuurders delen de ambitie om te innoveren en te verduurzamen, en dat lukt alleen als ze dat samen doen.

Nieuw jasje
De 25 meter lange brug is opgeknapt en past precies om de N34 te overspannen. Stalen balken zijn aan de onderzijde bevestigd, zodat ook strooivoertuigen in de winter op de brug kunnen strooien. Er is een nieuwe coating aangebracht en aan beide zijden zijn afvoergoten bevestigd. Regenwater wordt daarmee afgevoerd en belandt niet op de N34. Eind april is de brug aangesloten op het nieuwe fietspad langs de Slenerweg en krijgen fietsers vrij baan. De verwachting is dat autoverkeer vlak voor de zomer gebruik kan gaan maken van de nieuwe ongelijkvloerse aansluiting bij Klijndijk.

Lees meer over het project N34 Klijndijk:
Nieuwe ongelijkvloerse aansluiting Klijndijk – Provincie Drenthe
N34 Klijndijk aanleg ongelijkvloerse aansluiting door Avitec

Advies & techniek en Infra & milieu

Projecten

Bekijk alle lopende of afgeronde projecten.

Aanbesteding, nieuw bouwteam of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Samen komen we tot de beste oplossingen!

Contact opnemen
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    Constante controle in elke fase
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    Partner in het hele proces
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    We starten met een goed gesprek