Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Open Energiedag Zonnepark Vloeivelden Hollandia groot succes

Veel animo voor zonnepark Vloeivelden Hollandia op eerste landelijke Open Energiedag  

Nieuw-Buinen, 13 september 2021 – De eerste landelijke Open Energiedag vond afgelopen zaterdag, 11 september, plaats. In Nieuw-Buinen kon deze openstelling op veel belangstelling rekenen. Al voor aanvang stonden de eerste bezoekers klaar om in de voetsporen van de Koning te treden. 

Na ontvangst met koffie en gebak werden geïnteresseerden persoonlijk door Alexander Harssema, partner van Solarfields, Ben Timmermans, eigenaar van Avitec en Albert Kamps, Projectleider vanuit Avitec tijdens de aanleg, over het park begeleid. Alle technische uitdagingen en unieke aspecten van het zonnepark kwamen tijdens deze rondleiding aan bod.  

In de voetsporen van de koning 

Zoals ook de Koning in mei afgelopen jaar tussen de panelen stond, liepen de bezoekers over de vloeivelden, tussen de panelen. Diverse grote foto’s onderweg waren opgesteld om het verhaal te duiden. Natuurlijk was er ook ruimte om vragen te stellen. Harssema, Timmermans en Kamps gaven enthousiast uitleg op de vragen die gesteld werden.  

Vlak na 14:00 uur kwam er nog een bezoeker aangesneld: ”Kan ik nog snel een kijkje nemen op het zonnepark?” De bezoeker had geluk en genoot van een persoonlijke rondleiding over de bijzondere locatie. Wij kijken terug op een bijzondere dag, waarbij 174 bezoekers het zonnepark bezochten. Geïnspireerd, enthousiast en met een dosis gedetailleerde informatie verlieten zij het terrein. De Open Energie Dag was hier een groot succes! 

Open Energiedag 

Voor het eerst vond dit jaar de Open Energiedag plaats in Nederland. In het hele land waren er in totaal 48 duurzame initiatieven opengesteld voor belangstellenden.   

Voor meer informatie over het Zonnepark Vloeivelden Hollandia zie; Hollandia – Vloeivelden | Solarfields Dit zonnepark is een initiatief van Royal Avebe, Solarfields en Avitec.

Een groep krijgt een rondleiding op het Zonnepark tijdens de Open Energiedag 2021.
Een groep krijgt een rondleiding op het Zonnepark tijdens de Open Energiedag 2021.

Advies & techniek en Infra & milieu

Projecten

Bekijk alle lopende of afgeronde projecten.

Aanbesteding, nieuw bouwteam of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Samen komen we tot de beste oplossingen!

Contact opnemen
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    Constante controle in elke fase
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    Partner in het hele proces
  • KWALITEITEN VAN AVITEC

    We starten met een goed gesprek